Om

Jeg hedder Anette Leonora Andersen. Jeg er født i 1968 og er uddannet cand. pæd. Jeg har skrevet bogen “Læseglæde & Læsefællesskaber” der udkom i marts 2022. At læse betyder alt for mig. Litteraturen er åndelig næring og jeg lærer mig selv bedre at kende, når jeg læser og jeg lærer om andre mennesker, om andre kulturer og om andre verdener gennem bøgerne.

Her på siden deler jeg mine læseoplevelser med jer samt indlæg om litteratur generelt. Samtalerne om litteraturen foregår ikke her, men på min Instagramprofil https://www.instagram.com/anetteslitteratursalon/, hvor jeg altid deler en bid af indlæggene herfra og linker til dem. Jeg oplever Instagram som et spændende digitalt kulturelt mødested med masser af aktivitet og med en bedre ramme for samtaler om litteraturen end her på siden, hvorfor der er lukket for kommentardelen her.

Da min tilgang til formidling af litteraturen primært er fra et pædagogisk perspektiv, vil jeg lægge vægt på litteraturens betydning for vores livskvalitet. Litteraturen tilbyder noget til os alle.

Udover min cand. pæd. uddannelse har jeg læst første semester på Dansk studiet på Aalborg Universitet og har i den forbindelse fået kendskab til litterær tekstanalyse, litteraturhistorie, sprog og stilistik, hvilket jeg har stor glæde af, når jeg læser, samtaler og skriver om bøger.

Anette Leonora Andersen