Om

Jeg hedder Anette Leonora Andersen. Jeg er født i 1968, er uddannet cand. pæd. og har en stor forkærlighed for dansk litteratur, såvel ny som klassisk. Jeg har skrevet bogen “Læseglæde & Læsefællesskaber” der udkom i marts 2022. Jeg har en særlig interesse i Karen Blixens liv og forfatterskab, som jeg gerne holder foredrag om.

Her på siden deler jeg læseoplevelser med jer samt indlæg om litteratur generelt. Samtalerne om litteraturen foregår ikke her, men på min Instagramprofil https://www.instagram.com/anetteslitteratursalon/, hvor jeg altid deler en bid af indlæggene herfra og linker til dem. Jeg oplever Instagram som et spændende digitalt kulturelt mødested med masser af aktivitet og med en bedre ramme for samtaler om litteraturen end her på siden, hvorfor der er lukket for kommentardelen her.

Da min tilgang til formidling af litteraturen primært er fra et pædagogisk perspektiv, vil jeg lægge vægt på litteraturens betydning for vores livskvalitet. Litteraturen tilbyder noget til os alle.

Udover min cand. pæd. uddannelse har jeg læst første semester på Dansk studiet på Aalborg Universitet og har i den forbindelse fået kendskab til litterær tekstanalyse, litteraturhistorie, sprog og stilistik, hvilket jeg har stor glæde af, når jeg læser, anmelder og samtaler om bøger.

Anette Leonora Andersen