Anmeldelse af “Spillekort med digte af 34 forfattere”

Titel: “Spillekort med digte af 34 forfattere” Forlag: Ekbátana. Udgivelsesår: 2020. Anmeldereksemplar: Ekbátana.

Litteratur kommer i mange former, og kreativiteten blomstrer. Forlaget Ekbátana udgav i 2020 disse spillekort, som er blevet revet væk, genoptrykt og revet væk igen og igen. Kortene blev fremstillet i forbindelse med udstillingen DRØMMEBØGER på Den Sorte Diamant i efteråret 2020, hvor 13 mikroforlag gik sammen om at udstille de smukkeste, vildeste og meget kreative udformede bøger. Kortene er påtrykt digte fra 34 forskellige forfattere kendte som ukendte. På ovenstående billede har jeg valgt et lille udpluk af digtene. Det er sjovt, rørende og underholdende og så er billedkortene lavet af kunstner og grafiker Rakel Thorning-Vater så utrolig smukke.

Forfattere, der har bidraget til digtene på kortspillet er:

Anders Schmidt Thorsen, Andreas Morgenrødt, Anne Kierkegaard, Asger Schnack, Aya Benedikte Kor, Camilla Hjørnholm Olsen, Carsten René Nielsen, Cindy Lynn Brown, Connie Udsen, Hans Karup, Ida Monrad Graunbøl, Ida Emilia Nørgaard, Jens Carl Sanderhoff, Jens Peter kaj Jensen, Jeppe Mørch, Jonas Reppel, Julie Kastberg Rasmussen, Kim Sindberg, Lars Emil Foder, Lisa Smidt, Louise Juhl Dahlsgaard, Marie Louise Pedersen, Maya Salonen, Mette Norrie, Mette Reinhardt Jakobsen, Mikael Ostenfeld Krog, Morten Søndergaard, Nicolaj Stockholm, Pia Juul, Piet B, Rikke Oberlin Flarup, Rikke Ruby, Signe Kierkegaard Cain og Søren R. Fauth.

Lige nu er der vinterferie i størstedelen af landet og det fortsætter i næste uge for os, der bor højt mod nord. Hvad er mere oplagt end at finde kort frem og spille sammen, bygge et korthus eller lægge en kabale.