15. December – Peder Frederik Jensen.

Foto: Lars Grundersen

Peder Frederik Jensen er uddannet fra Forfatterskolen i 2006 og er derudover uddannet bådebygger. Han debuterede i 2007 med romanen “Her står du og har siden udgivet novellesamlingen “Banedanmark” i 2014, samt romanerne “Læretid” i 2012 og “VOLD” i 2016 og senest romanen Det Danmark du kender – et portræt af et Danmark, hvor uligheden vokser og fællesskabet er i opløsning. Du kan læse min anmeldelse af bogen her: http://anetteslitteratursalon.dk/?p=252 Peder Frederik Jensen har udover ovennævte udgivelser bl.a. også skrevet dramatik.

Nedenfor kan du læse Peder Frederik Jensens svar på spørgsmålene.

  1. Hvad er dit forhold til december og til jul?

Afslappet. Holder meget af adventssøndage. Jul forbinder jeg mest med maden, med lys, der brænder ud på træet og med musik og salmer. 

2. Hvad arbejder du med/på i øjeblikket?

Hvis bare jeg vidste det…

3. Hvad har været dine største litterære oplevelser i 2020?

At genlæse Kjell Askildsen. 

4. Er der særlige kendetegn/fællesnævnere ved den danske litteratur lige nu og hvor tror du den bevæger sig hen i de kommende år?

Ja, dansk litteratur er kendetegnet ved, at det med al tydelighed er kvinder, der læser, kvinder, der taler om litteratur, og kvinder, der meget aktivt bruger litteraturen, til at forandre verden. Derudover er lydbogen vel det der kendetegner litteraturen lige nu, og det er spændende hvad det gør ved vores opfattelse af sprog, at vi bliver så lyttende og så visuelle. 

5. Hvordan ser dit 2021 ud?

Jeg aner det ikke. 

6. Hvilke bøger vil du give til andre i julegave  i år?

Jeg er meget spontan, når jeg køber gaver, så det kan jeg heller ikke svare på.