Anmeldelse af “Det skete bare ikke” af Peter Jepsen

Titel: “Det skete bare ikke” Forfatter: Peter Jepsen. Sider: 129. Forlag: Mellemgaard. Udgivelsesår: 2021. Anmeldereksemplar: Mellemgaard.

“Det skete bare ikke” er en novellesamling med 8 fortællinger fra situationer fra hverdagen, som vi alle kan nikke genkendende til, i hvertfald de fleste. Men alt går galt i disse situationer. Til hustruens bogreception, hvor manden har fået nok af hendes karriere, veninden der lige har brug for en enkelt overnatning, men overtager ens hjem, hævn over eks’en, affæren med den alt for unge studerende, trafikulykken, hvor forsikringsselskaber er din fjende og ikke din ven, forfatterens skriveblokering eller mangel på talent, spammails, der truer med at afsløre dit forbrug af internetporno og slutteligt myren, der overtager dit liv.

Bogen er klart skrevet med underholdning for øje, og flere steder trak jeg også på smilebåndet, fordi det netop er genkendelige situationer Peter Jepsen har valgt som omdrejningspunkt for sine noveller. For mig hænger det genkendelige sammen med en god læseoplevelse. Formen virkede næsten som stand up på skrift, fordi der bygges op fra det hverdagsagtige til katastroferne, som skal få os til at grine. I udgangspunktet burde bogen altså have hvad der skal til for at underholde, og den vil helt klart fremkalde grin hos nogle læsere, men den blev tåkrummende for mit vedkommende med alt for mange klichéer både tematisk og sprogligt.