Blixens Rungstedlund.

Rungstedlund var oprindeligt en kro med tilhørende landbrug. Karen Blixens far, Wilhelm Dinesen, købte i 1879 hele stedet, der omfattede Rungstedlund, Rungstedgård, Folehavegård og Sømandshvile. Her voksede Karen Blixen op med sine fire søskende, og det var her, hun vendte tilbage til i 1931 efter 17 år i Kenya. Karen Blixen overtog Rungstedlund i 1939, da hendes mor, Ingeborg Dinesen, døde.

Dette indlæg er en hyldest til Rungstedlund. Til museet for altid at have formidlet viden om Karen Blixens liv og forfatterskab. For gæstfriheden og for oplysningen. For at forene natur og kultur. Indlægget vil blot bestå af billeder, jeg har taget på mine seneste besøg i henholdsvis 2019 0g 2021. For at læse mere om Rungstedlund vil jeg anbefale at besøge deres fremragende hjemmeside her: https://blixen.dk/rungstedlund

Husets facade ud mod Strandvejen.
Glimt fra parken
Den grønne stue, hvor Blixen skrev og hvor hun har ført mange samtaler med bl.a Thorkild Bjørnvig og Aage Henriksen. Rejsegrammofonen var en gave fra Denys Finch Hatton, som vi kender det fra filmen “Mit Afrika”
De florlette gardiner ses flere steder i huset.
Karen Blixen holdt meget af at dække smukke borde til sine gæster.
Køkkenet
“Blomsterværkstedet” hvor Karen Blixens buketter genskabes.
Her er blevet ført mange samtaler. I dag foregår der ligeledes spændende forfattersamtaler i denne stue.
Karen Blixens soveværelse