Anmeldelse af “Miniaturer” af Carsten René Nielsen & Mette Norrie.

Titel: Miniaturer – Digte & tegninger. Digter: Carsten René Nielsen. Billedkunstner og forfatter: Mette Norrie. Sider: 96. Forlag: Ekbátana. Udgivelsesår: 2021. Anmeldereksemplar: Ekbátana.

“Miniaturer” er blevet til qua et unikt kunstnermøde mellem digter Carsten René Nielsen og billedkunstner og forfatter Mette Norrie på Hald Hovedgaard i 2019. Bogen indeholder små fine finurlige digte ledsaget af lige så fine og finurlige tegninger. Forlaget skriver således om bogen: “Carsten René Nielsens korte digte har fokus på de mindste ting, detaljerne og det oversete, hvor tingene sættes i et poetisk mikroskop. Mette Norries tegninger er ikke blot illustrationer, men en visuel poesi, som fletter sig ind og ud af teksterne. Digte og tegninger hænger uløseligt sammen og giver adgang til en verden fuld af detaljer og poesi. På en og samme tid småt og stort”

Miniature er en lang tradition indenfor kunstens verden, og en typisk definition er, at værket kan ligge i hånden på samme tid, som at indholdet ofte har fokus på detaljer og formindskelser.

Lyrikken er ikke min stærke side, når den bliver for “kringlet” og med alt for mange metaforer. Men jeg elsker legen med ord, man møder i lyrikken, og jeg øver mig i at lade mig svømme med i det ikke umiddelbart forståelige men det mere sanselige. “Miniaturer” er små korte digte og de får mig til både at smile, føle og ind i mellem ryste lidt på hovedet, når det bliver for surrealistisk. Det samme gælder i forhold til tegningerne. Jeg blev begejstret mange gange under læsningen, og der opstod gradvist et ønske om, at hvor kunne det være fantastisk, hvis vi ind i mellem blomster og chokolade som værts-/værtindegaver kom med en digtsamling til vores nærmeste venner og familie.

I denne anmeldelse har jeg valgt at vise enkelte af de digte, som jeg syntes var ekstra fine <3

Bogen udkommer i dag 17. april 2021