Bogudgivelse – “Læseglæde & Læsefællesskaber”

I dag udkommer min bog “Læseglæde & Læsefællesskaber” En personlig fortælling og guide til læseglæde og læsefællesskaber.

Jeg ønsker med bogen at smitte med læseglæde, at vise hvad læsning af skønlitteratur kan betyde for den enkelte i forhold til livskvalitet, og ikke mindst at læsning kan føre mennesker sammen i fællesskaber. Ingen behøver at være alene, hvis man læser. Det er min tanke med bogen. Der er lige nu et stort behov for fællesskabsfølelse. Vi har de seneste to år gennemlevet en global pandemi, og lige nu er der krig i Europa. Sammenhold og tryghed i fællesskaber har vi alle brug for. Nogle har let ved at finde ind i fællesskaber, mens andre kan have behov for støtte. Her kan bogen og det at læse være en håndsrækning. Bogen kan være bindeled i relationsdannelser. Biblioteker kan være behjælpelige med at introducere til læsefællesskaber, og flere boghandlere tilbyder også at arrangere læsekredse. Der findes digitale læsefællesskaber, så man kan være med, uanset hvor i landet man bor. Og så kan man starte eget læsefællesskab op. Alt dette skriver jeg om i bogen.

Bogen er i tre dele. Den første del har fokus på læseglæde, på, hvad læsning kan betyde for den enkelte læser, og på hvordan man kan komme i gang med at læse, udfordre og udvikle sin læsning.  Her er de forskellige kapitler ledsaget af reflekterende spørgsmål til læseren. 

 Den anden del har fokus på læsefællesskaber. Hvordan man bliver en del af eksisterende læsefællesskaber, hvordan man kan starte egen læsegruppe, og på hvordan man kan få mest muligt ud af at være med i en læsegruppe. 

Bogens tredje del er udformet med plads til notater til den enkelte læser og til læsegrupper. Det er tanken at bogen kan fungere som et praktisk læseværktøj hvor man kan samle sine læsegruppenotater.

I dag kl. 16 er jeg at finde hos Aalborg Boghandel, Østerågade 6, 9000 Aalborg. Kom forbi og sig hej og lad os tale om glæden ved at læse og om læsefællesskaber.

Kærlige læseglædehilsener

Anette Leonora